Blog

13/12/2021

Turvallinen ja luotettava ajoneuvon vuokraaminen

Autonvuokrauspalvelumme kehittyy asiakaspalautteiden sekä omien havaintojemme pohjalta, jotta voisimme ylläpitää luotettavan ja turvallisen yritysprofiilimme sekä tarjota asiakkaillemme lupaamaamme palvelutasoa. Haluamme olla joustava, reilu, monipuolinen ja edullinen autovuokraamo ja tähän pyrimme kaikin keinoin.

Turvallisen ja joustavan vuokrauksen varmistamiseksi olemme tehneet varausjärjestelmään viimeaikoina isoja muutoksia. Olemme mm. integroineet järjestelmään Paytrailin maksupalvelun, joka tuo monipuolisuutta ja luotettavuutta maksutapoihin, sillä aikaisempi luottokorttimaksu ei ollut tarpeeksi riittävä kaikille asiakkailemme. Valitettavasti joustavuus on altistanut varausjärjestelmämme myös tahallisille väärinkäytöille ja sellaisille henkilöille, joille vuokrausehtojen noudattaminen ei ole ollut mahdollista tai edes tarpeellista. Tästä on aiheutunut merkittävää vaivaa niin meidän asiakkaille kuin yrityksellekin. Olemme osana turvallisen vuokraustavan toteuttamiseksi kehittäneet prosessin luottokelpoisuuden sekä henkilöllisyyden aitouden varmistamiseksi. Jatkossa kaikki asiakkaamme ovat varmennettuja, jotta mahdolliset riskit väärinkäytölle saadaan kitkettyä.

Yksittäisen asiakkaan vuokrausehtojen laiminlyönti näkyy usein heti seuraavan asiakkaan varauksessa tavalla tai toisella; joko auto on tankkaamatta, epäsiisti, vaurioitunut tai palautettu myöhässä. Useimmiten nämä teot ovat tahallisia. Tämä luonnollisesti aiheuttaa negatiivisen reaktion seuraavassa asiakkaassa, ja tapaus päätyy heti yrityksemme tietoon. Toki tällaisessa tilanteessa teemme kaikkemme, jotta asiakas saisi vuokrauksensa onnistuneesti toteutettua ja teemme tarvittavat hyvitykset tapauskohtaisesti. Nyt pystymme kuitenkin jo ennaltaehkäisevästi suodattamaan mahdolliset ongelmakohdat, jotta palvelun laatu pysyisi laadukkaana ja odotusten mukaisena.

Asiakkaan varmennus on toteutettu Telian tunnistuspalvelun avulla ja luottotietojen tarkastus tapahtuu Asiakastieto-palvelun kautta. Tämä sujuvoittaa jatkossa myös kirjautumista varausjärjestelmään, jos käyttäjätunnus tai salasana on unohtunut, sillä kirjautumaan pääsee myös pankkitunnistautumisen tai mobiilivarmenteen kautta.

Asiakastieto
Paytrail
Telia

Joustavuus ja edulliset hinnat perustuvat vuokraukseen, jossa asiakas voi vuokrata ajoneuvon vuorokauden ympäri automaattisen järjestelmän avulla. Tässä toimintamallissa ajoneuvoa ei ole luovuttamassa fyysistä henkilöä vaikkakin asiakastukea on saatavilla tarvittaessa. Nyrkkisääntöjä aina kun vuokraat autoa on hyvä muistaa seuraavat asiat, jotta oma ja seuraavan asiakkaan vuokraus olisi sujuvaa:

  • Valokuvaa auto ennen ja jälkeen palautuksen vaikka sitä ei autovuokraamo vaatisi. Tämä turvaa oman selustasi, jos myöhemmin ilmenee autossa vahinkoja, joita et ole aiheuttanut.
  • Varmista, että autossa ei ole uusia vahinkoja. Autovuokraamon on kerrottava vanhoista vaurioista vauriolistan avulla. Tarkista auto listan avulla ja ilmoita uusista vahingoista.
  • Tarkista polttoaineen määrä. Yleensä auton tankki on täysi kun otat ajoneuvon käyttöön. Mikäli tankki ei ole täysi niin ota siitä valokuva ja kerro siitä autovuokraamolle. Tankkaa tankki täyteen kun palautat auton ja pyydä vuokraamolta hyvitystä, jos tankki ei ollut täynnä ennen vuokrausta.
  • Siivoa auto sisältä. Irtoroskat, mattojen tamppaus sekä tahrojen pyyhintä on jokaisen asiakkaan vastuulla. Tavaratilasta on myös siivottava isoimmat roskat lattiaharjalla. Auton pesu kuuluu autovuokraamolle, jos ei ole muuta erikseen sovittu.
  • Varmista, että autossa ei ole teknisiä vikoja kuten merkkivaloja.
  • Ilmoita heti jos vuokrauksesi aikana ilmenee joko teknisiä ongelmia tai vahinkoja auton kunnossa.
  • Lue vuokrausehdot huolellisesti ja käytä ajoneuvoa yhtä huolellisesti kuin se olisi omasi.

Jokainen ylimääräinen kulu, joka aiheutuu vuokrausehtojen vastaisesta tai huolimattomasta käytöstä tulee välillisesti autovuokraamon maksettavaksi. Eli on hyvä tiedostaa, että tahallinen ilmoittamatta jättäminen mahdollisesta vahingosta tai tankkaamattoman auton palautus aiheuttaa autovuokraamolle ylimääräistä työtä ja kaikki kulut tullaan laskuttamaan käsittelymaksujen kera asiakkaalta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *